شنبه 1 مهر 1396 - 02 محرم 1439
جستجو :
 
مهمان : 3290
اعضا عضو سایت : 139
اعضا آنلاین : 0
امروز : 995
ديروز : 5196
ماه : 995
 
  برنامه استراتژیک

 

برنامه استراتژیک مرکز تحقیقات علوم تغذیه

 
چشم انداز:
مركز تحقيقات علوم تغذيه بر آن است كه بعنوان محور توسعه پايدار با فراهم آوردن محيط هاي مناسب پژوهشي در زمينه‌هاي غذا و تغذيه بعنوان يك قطب پژوهشي در كشور و يك مركز معتبر در منطقه درآيد.
 
رسالت:
در راستاي تحقق اهداف كلان پژوهشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، مركز تحقيقات علوم تغذيه تبريز رسالت عمده خود را انجام پژوهش‌هاي كاربردي در زمينه‌هاي ارتقاي سلامت تغذيه اي، امنيت و ايمني غذايي آحاد جامعه و همچنين توليد علم و ارايه مشاوره به متوليان امور سلامت قرار داده است.
 
ارزش‌ها:
1- رعايت ارزش هاي معنوي و ديني
2- تعهد به حفظ كرامت انساني
3- باور به كار گروهي
4- ترويج مشاركت‌هاي بين بخشي
5- كيفيت مداري
 
اهداف كلان:
1- انجام طرح‌هاي مشترك با صنايع غذايي استان و ساير موسسات ذيربط در زمینه طرحهای فن آورانه
2- ارتقا و اشاعه فرهنگ تحقيق و كار گروهي در عرصه‌هاي پژوهشي حیطه تغذیه و بیماریهای متابولیک، تغذیه و بیماریهای گوارشی و ریزمغذیها
3- مداخلات تغذیه ای (آموزشی، مکمل یاری...) در سطح جامعه به منظور کاهش عوامل خطر بیماریهای مزمن
4- طرحهای مداخله ای در زمینه تغذیه روده ای و وریدی به منظور کاهش مرگ و میر  در بیمارستانها و ICU
5- راه اندازی آزمایشگاه سلولی ـ مولکولی مشترک در پژوهشکده
6- مطالعات بصورت کارآزمایی بالینی در زمینه اثر ریزمغذی ها و برخی غذاها در پیشگیری وکنترل بیماریهای مزمن غیرواگیر
 
استراتژي‌ها (راهبردها):
1- بهينه سازي سرمايه‌ها در اجراي طرح‌هاي تحقيقاتي
2- ارتقاي كيفي و كمي تحقيقات تغذيه‌اي و هدفمند نمودن آن
3- تقويت و بهبود همكاري بين بخشي در سطح ملي و بين المللي
4- توسعه استفاده از تحقيقات كاربردي در حل مشكلات جامعه
5- توسعه و ايجاد آزمايشگاه‌هاي تحقيقاتي
6- ظرفيت سازي از نظر منابع انساني
7- ظرفيت سازي تحقيقي بين رشته‌اي
8- انجام تحقيقات كاربردي و بنيادي در راستاي اولويت‌هاي پژوهشي
9- جذب پايان ‌نامه‌هاي دوره‌هاي تحصيلات تكميلي
 
فعاليت‌ها:
1- توسعه كمي و كيفي خدمات سرويس دهي خدماتي به خارج از مركز
2- شناسايي و جذب نيروهاي انساني كارآمد
3- حمايت از محققين در جهت افزايش انگيزه‌ تحقيق
4- سازماندهي خريد تجهيزات و مواد مصرفي تخصصي براساس اولويت‌ها
5- جذب اعتبارات خارج سازماني
6- برگزاري حداقل يك سمينار بين مركز و صنايع
7- تصويب طرح‌هاي تحقيقاتي در جهت افزايش دانش عمومي
8- تسهيل در تصويت طرح‌هاي پژوهشي
9- زمينه سازي براي استفاده از نتايج طرح‌هاي پژوهشي با انتشار مقاله و شركت در همايشهاي داخلي و خارجي
10- انعكاس قابليت‌هاي برنامه‌ها و فعاليتهاي مركز به مسؤولين ذيربط با بهينه سازي و تقويت سيستم ارتباطي
 
نقاط قوت:
1- همجواري دانشكده
2- سابقه اجراي برنامه امنيت غذا و تغذيه استان
3- در اختيار داشتن فضاي فيزيكي و امكانات اداري مناسب
4- دسترسي به تجهيزات و دستگاه‌هاي كارآمد و كيفي
5- وجود دوره‌هاي تكميلي رشته تغذيه و ساير رشته‌هاي مرتبط
6- همكاري نيروي انساني و متخصص و كارآمد
7- برخورداري از منابع علمي، اطلاعاتي و سيستم اطلاع رساني مناسب
8- مديريت مشاركتي
 
 
فرصت‌ها:
1- حمايت دولت و دانشگاه از مراكز تحقيقاتي
2- نگرش مثبت مسؤولين دانشگاه نسبت به مركز
3- وجود دوره‌هاي تحصيلات تكميلي
4- سهم سلامت تغذيه‌اي و امنيت غذايي در سياست‌هاي كلان كشور
5- وجود شاخص‌هاي ارزشيابي مراكز تحقيقاتي
6- وجود صنايع غذايي گسترده در سطح استان
 
نقاط ضعف:
1- اعتبارات  مالي ناكافي
2- پايين بودن تعداد پژوهش‌هاي مورد استفاده در جامعه
3- عدم استفاده از نتايج تحقيقات كاربردي انجام يافته
4- پايين بودن در جذب اعتبارات و امكانات خارج سازماني
5- كمبود ارتباط با مراكز تحقيقاتي ملي و بين‌المللي
 
تهديدها: 
1- بوركراسي
2- عدم ثبات سياست‌هاي پژوهشي
3- درآمد محققين و انگيزه تحقيق
4- تامين مواد شيميايي و آزمايشگاهي
5- فقدان برنامه هاي استراتژيك در سطوح بالا
6- نگرش جهان نسبت به ايران (شكل چاپ مقالات در مجلات خارجي)
7- نظام مالي