برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.
دانلود ورژن جدید فایرفاکس
دانلود ورژن جدید کروم
چهارشنبه 19 دي 1403
nut-rc@tbzmed.ac.ir
English
فارسی
33352292 -041
مرکز تحقیقات تغذیه
Nutrition Research Center
صفحه دانشگاه
صفحه اصلی
معرفی مرکز
معرفی مرکز
اهداف
برنامه استراتژیک
اولویت ها و گرایش های مرکز
سامانه علمسنجی مرکز
آیین نامه ها و دستورالعمل ها
اعضای مرکز
رئیس مرکز
مدیر مرکز
معاون علمی مرکز
اعضای موسس
اعضای پژوهشی
کارکنان
اعضای هیئت علمی
افیلیشن مرکز
انتشارات
مقالات چاپ شده در مجله
فارسی
1384
1385
1386
1387
1388
1389
1390
1391
1392
1393
1394
1395
1396
1397
1398
انگلیسی
2004-2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
مقالات ارائه شده در کنگره
داخلی
1384
1385
1386
1387
1388
1389
1390
1391
1392
1393
1398
خارجی
2004-2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2016
2017
2018
پایاننامه ها
ارشد
دکترا
طرح های پژوهشی
کتاب
آزمایشگاههای مرکز
آزمایشگاه آنتروپومتری ومتابولیسم
آزمایشگاه بیوشیمی
آزمایشگاه میکروبیولوژی و سلولی-مولکولی
آزمایشگاه اتاق کشت سلولی
تفاهم نامه ها
تفاهم نامه ها
خدمات الکترونیکی
تماس با ما
نقشه سایت
فهرست اصلی
فهرست اصلی
مقالات
مقالات چاپ شده در مجلات
مقالات ارایه شده در کنگره ها
طرح های پژوهشی
فرم ها
دفترچه تلفن
پرسش و پاسخ
آزمایشگاه آنتروپومتری
این آزمایشگاه مجهز به دستگاه کالریمتری غیرمستقیم، ست تن سنجی شامل کالیپر، کولیس، متر نواری و ترزاوی سکا، قد سنج می باشد. از کلیه این تجهیزات در طرحهای تحقیقاتی جهت اندازه گیری شاخصهای تن سنجی مثل قد، وزن، ضخامت چین پوستی و همچنین اندازه گیری میزان متابولیسم بدن استفاده می شود. همچنین این آزمایشگاه مجهز به بمب کالریمتری جهت اندازه گیری انرژی مواد غذایی مختلف می باشد. به اختصار در مورد کار هرکدام از دستگاههای موجود در این آزمایشگاه توضیحاتی ارائه می گردد.
1-معرفی اجمالی دستگاه کالریمتری غیر مستقیم(
indirect-calorimetry
):
کالری متری غیر مستقیم یا
Indirect Calorimetry
دستگاهی است که با استفاده از میزان اکسیژن مصرف شده و دی اکسید کربن تولید شده توسط بیمار میزان کالری مورد نیاز بیمار را اندازه گیری می کند. همچنین این دستگاه با محاسبه ی
RQ
این امکان ارزیابی دقیق میزان مصرف کربوهیدرات، پروتئین و چربی بیمار را فراهم می کند
.
تحقیقات اخیر نشان می دهد فرمول هایی که برای محاسبه میزان کالری مورد نیاز بیمار مورد استفاده قرار می گیرند تقریبی بوده و قابل اعتماد نمی باشند و این موضوع نقش استفاده از دستگاه کالری متری غیر مستقیم را تقویت می کند.
این دستگاهها قابلیت اندازه گیری موارد زیر را دارند:
دستگاه سنجش
(VO2max)
،
(Sub-MaxVO2)
، آستانهی بی هوازی
( AT)
، ضربان قلب
ارزیابی تغذیه ای و متابولیکی در زمان تمرین و استراحت
(RMR)
،
(REE )
ارزیابی تناسب اندام (قدرت عضلانی، استقامت عضلانی، انعطافپذیری و دیگر اندازه گیری های استاندارد(
WHR
،
BP
،
RHR
) و آنالیز ریسک خطر
قابلیت سنکرون شدن با ضربان سنج،
ECG
، ارگومترها
قابلیت تقسیر و مقایسه نتایج
دستگاه موجود در مرکز تحقیقات تغذیه:
دارای تاییدیه
FDA
ساخت شرکت
COSMED
ایتالیا
اندازه گیری کاملا غیرتهاجمی
اندازه گیری با استفاده از میزان
CO2
بازدمی
اندازه گیری پارامترهای متابولیک
RQ, VE, VCO2, VO2, REE,, FECO2, FEO2
و
...
امکان اندازه گیری درصد کربوهیدرات، پروتئین و چربی بیمار
قابل استفاده برای بیماران
Ventilated
و
Non-Ventilated
قابلیت استفاده با ماسک و
Canopy Hood
محاسبه سوخت و ساز پایه (
RMR, REE
) از طریق مصرف اکسیژن
بر پایه تکنیک
Gold Standard
اعتبارسنجی شده است.
مناسب برای افراد 25 کیلوگرم به بالا.
سبک و قابل حمل با پرینتر داخلی.
قابل استفاده برای بزرگسال و اطفال
صفحه نمایش لمسی رنگی 10 اینچی
دستگاه پرتابل کوچک ، با وزن کم
2
-ست تن سنجی:
این ست شامل کالیپر، کولیس، متر نواری ، قدسنج و ترازوی سکا می باشد که جهت اندازه گیزی قد، وزن، ضخامت چینهای پوستی و درصد چربی بدن مورد استفاده قرار می گیرد.
3-بمب کالریمتری:
بمب کالری متر برای اندازه گیری گرمای ناشی از سوختن درشت مغذی مواد غذایی گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. اساس بمب کالری متر بر مبنای کالریمتری (محاسبه انرژی) مستقیم از طریق محاسبه ی گرمای آزاد شده ناشی از سوختن کامل ماده ی غذایی می باشد در این روش ماده ی غذایی در یک محفظه کاملا درزگیری شده به همراه اکسیژن با فشار بالا قرار دارد. جریان الکتریسیته از طریق فیوز به به ماده ی غذایی رسیده و از طریق ترکیب اکسیژن ماده ی غذایی شروع به سوختن می کند. همزمان با سوختن ماده ی غذایی، آب احاطه شده در اطراف بمب، حرارت یا انرژی آزاد شده را جذب می کند. کالریمتر به طور کامل از محیط خارج ایزوله (عایق) شده است، در نتیجه افزایش درجه حرارت آب به طور مستقیم منعکس کننده ی گرمای رها شده هنگام "اکسیداسیون" یا "سوختن" ماده ی غذایی می باشد
.
بمب کالریمتر موجود در این مرکز از برند
Shimadzu
کشور ژاپن می باشد.